Při poskytování služeb a analýze návštěvnosti nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací
Zpět na vyhledávání kurzů

Rekvalifikace a kurzy: Cukrář/pekař | Jihomoravský kraj


Pokud zvolíte rekvalifikaci v potravinářském oboru cukrářství, dostanete se k výrobě zákusků a dortů, restauračních moučníků i jemného pečiva. Absolventi kurzu cukrář umí vyrábět zákusky a dorty, zvládnou přípravu náplní a polev, korpusů, restauračních moučníků včetně jejich aranžování. Dále umí zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených pokrmů. Kromě tvorby cukrářských výrobků umí účastníci kurzu obsluhovat a seřizovat stroje a výrobní zařízení, vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrovinek. V oboru je nutné osvojit si také hygienické předpisy, včetně povědomí o ekologické problematice v cukrářské technologii a bezpečnosti práce.

Doplnění kvalifikace v oboru pekař zahrnuje výrobu chleba a běžného i jemného pečiva. Vzdělání zahrnuje schopnost výroby těsta a kvásků, dělení a tvarování těsta včetně pečení a prodávání chleba a běžného pečiva. Absolvent rekvalifikačního kurzu se uplatní jako odborně připravený pracovník pro pekárny. Může se tak ucházet o pozici zaměstnance ve výrobních provozech nebo obchodních řetězcích zabývajících se přípravou, dopékáním a prodejem pekařských výrobků.

V kategorii Cukrář/pekař je aktuálně
25 vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů od 4 vzdělavatelů.
Zobrazení
Místo konání
Statut kurzu
Datum od
Cena do
Výroba zákusků a dortů - víkendový
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba zákusků a  dortů (29-007-H), …
Rekvalifikační kurz
23. 8. 2019
Brno-město
Výroba restauračních moučníků - víkendový rekvalifikační kurz
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba restauračních moučníků 29–012-H …
Rekvalifikační kurz
6. 9. 2019
Brno-město
Výroba běžného a jemného pečiva
Obsah kurzu: Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci Legislativa - právní předpisy Mlynářské technologie Pekařská jakost pšeničné mouky Princip kynutí a kvalita lepku Mýty o…
Neakreditovaný kurz
12. 9. 2019
Brno-město
ART OF TARTELETTE
Workshop pro milovníky sladých tarteletek pod vedením dvojnásobné mistryně ČR v cukrařině Radmily Čermákové. Workshop je zaměřený nejen pro začátečníky, kteří chtějí rozvíjet své cukrářské umění,…
Neakreditovaný kurz
26. 9. 2019
CHOCOLATE PRALINES & TRUFFLES
Čokoláda už nebude mít žádné tajemství, jakmile se zúčastníte našeho Čokoládové workshopu, kterým Vás provede mistr cukrář Kamil Mošner. Workshop je zaměřený pro mírně pokročilé. Během 6-ti…
Neakreditovaný kurz
12. 10. 2019
"Nahé" dorty a jejich zdobení
Dvoudenní kurz Objevte kouzlo "nahých" dortů ve dvoudenním workshopu zaměřeném na tvorbu základních korpusů a krémů a následně tvorbou ozdob od modelace jednoduchých figurek po karamelové perly!…
Neakreditovaný kurz
8. 11. 2019
MAKRONKY A CUPCAKES
Dvojnásobná mistryně ČR v oboru cukrářství Radka Čermáková, Vás provede světem cukrařiny v podobě makronek a cupcakes. Od výroby těsta, přes náplně z čokoládové ganáže do makronek, speciálního krému…
Neakreditovaný kurz
14. 11. 2019
MINIDESSERTS
V kurzu Minidesserts Vás naučíme miniverze těch nejlepších dezertů současné gastronomie a navíc dostanete zástěru, na které se Vám díky příjemnému a přátelskému prostředí budou pojit příjemné…
Neakreditovaný kurz
23. 11. 2019
Blansko
MAKRONKY A CUPCAKES
Dvojnásobná mistryně ČR v oboru cukrářství Radka Čermáková, Vás provede světem cukrařiny v podobě makronek a cupcakes. Od výroby těsta, přes náplně z čokoládové ganáže do makronek, speciálního krému…
Neakreditovaný kurz
28. 11. 2019
VÁNOČNÍ CUKROVÍ S RADMILOU
Připravte si letos vánoční pohoštění v novém hávu!
Neakreditovaný kurz
29. 11. 2019
Dort Pavlova a Modelování květin
Kdo by v dnešní době neznal dort Pavlova? Vidíme jej všude od kaváren po blogy známých foodblogerek. Upéct si jej doma vyžaduje trošku zkušenosti od cukrářů, kteří dort Pavlova už dříve pekli. Proto…
Neakreditovaný kurz
19. 12. 2019
Brno-město
MAKRONKY A CUPCAKES
Dvojnásobná mistryně ČR v oboru cukrářství Radka Čermáková, Vás provede světem cukrařiny v podobě makronek a cupcakes. Od výroby těsta, přes náplně z limetkové ganáže do makronek, speciálního krému…
Neakreditovaný kurz
9. 1. 2020
MASOPUSTNÍ KOLÁČE
Zímní čas přímo vybízí k hutným a poctivým koláčům, které zahřejí nejen na těle i duši. V tomto krásném období jsme pro Vás připravili kurz pečení tradičních koláčů v moderním pojetí. Naučíme Vás…
Neakreditovaný kurz
15. 2. 2020
Brno-město
Kurz pletení vánoček
Účastníci si osvojí znalosti a praktické dovednosti pro pletení vánoček, jejich dohotovení, pečení a balení.
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Znojmo
Výroba chleba z kvasu
Obsah: Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci Legislativa - právní předpisy Pekařská jakost žitné mouky Biochemické procesy probíhající při zrání těsta Biochemické procesy v…
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Brno-město
Výroba cukrářských produktů
Obsah kurzu: Kvalita vstupních surovin Pečivárenská jakost pšeničné mouky Technologie výroby muffin a cup cake Technologie výroby cheesecak Vady cukrářských výrobků Praxe: Praktická výroba muffin s…
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Brno-město
1 2

Nenašli jste, co jste hledali?

Kontaktujte nás Aktivní vzdělavatelé