Při poskytování služeb a analýze návštěvnosti nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací
Zpět na vyhledávání kurzů

Rekvalifikace a kurzy: Cukrář/pekař | Jihomoravský kraj


Pokud zvolíte rekvalifikaci v potravinářském oboru cukrářství, dostanete se k výrobě zákusků a dortů, restauračních moučníků i jemného pečiva. Absolventi kurzu cukrář umí vyrábět zákusky a dorty, zvládnou přípravu náplní a polev, korpusů, restauračních moučníků včetně jejich aranžování. Dále umí zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených pokrmů. Kromě tvorby cukrářských výrobků umí účastníci kurzu obsluhovat a seřizovat stroje a výrobní zařízení, vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrovinek. V oboru je nutné osvojit si také hygienické předpisy, včetně povědomí o ekologické problematice v cukrářské technologii a bezpečnosti práce.

Doplnění kvalifikace v oboru pekař zahrnuje výrobu chleba a běžného i jemného pečiva. Vzdělání zahrnuje schopnost výroby těsta a kvásků, dělení a tvarování těsta včetně pečení a prodávání chleba a běžného pečiva. Absolvent rekvalifikačního kurzu se uplatní jako odborně připravený pracovník pro pekárny. Může se tak ucházet o pozici zaměstnance ve výrobních provozech nebo obchodních řetězcích zabývajících se přípravou, dopékáním a prodejem pekařských výrobků.

V kategorii Cukrář/pekař je aktuálně
21 vzdělávacích a rekvalifikačních kurzů od 4 vzdělavatelů.
Zobrazení
Místo konání
Statut kurzu
Datum od
Cena do
MAKRONKY A CUPCAKES
Dvojnásobná mistryně ČR v oboru cukrářství Radka Čermáková, Vás provede světem cukrařiny v podobě makronek a cupcakes. Od výroby těsta, přes náplně z čokoládové ganáže do makronek, speciálního krému…
Neakreditovaný kurz
6. 6. 2019
MINIDESSERTS
V kurzu Minidesserts Vás naučíme miniverze těch nejlepších dezertů současné gastronomie a navíc dostanete zástěru, na které se Vám díky příjemnému a přátelskému prostředí budou pojit příjemné…
Neakreditovaný kurz
8. 6. 2019
Blansko
ART OF TARTELETTE
Workshop pro milovníky sladých tarteletek pod vedením dvojnásobné mistryně ČR v cukrařině Radmily Čermákové. Workshop je zaměřený nejen pro začátečníky, kteří chtějí rozvíjet své cukrářské umění,…
Neakreditovaný kurz
26. 9. 2019
"Nahé" dorty a jejich zdobení
Dvoudenní kurz Objevte kouzlo "nahých" dortů ve dvoudenním workshopu zaměřeném na tvorbu základních korpusů a krémů a následně tvorbou ozdob od modelace jednoduchých figurek po karamelové perly!…
Neakreditovaný kurz
4. 10. 2019
CHOCOLATE PRALINES & TRUFFLES
Čokoláda už nebude mít žádné tajemství, jakmile se zúčastníte našeho Čokoládové workshopu, kterým Vás provede mistr cukrář Kamil Mošner. Workshop je zaměřený pro mírně pokročilé. Během 6-ti…
Neakreditovaný kurz
12. 10. 2019
MAKRONKY A CUPCAKES
Dvojnásobná mistryně ČR v oboru cukrářství Radka Čermáková, Vás provede světem cukrařiny v podobě makronek a cupcakes. Od výroby těsta, přes náplně z čokoládové ganáže do makronek, speciálního krému…
Neakreditovaný kurz
17. 10. 2019
Kurz pletení vánoček
Účastníci si osvojí znalosti a praktické dovednosti pro pletení vánoček, jejich dohotovení, pečení a balení.
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Znojmo
Výroba chleba z kvasu
Obsah: Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci Legislativa - právní předpisy Pekařská jakost žitné mouky Biochemické procesy probíhající při zrání těsta Biochemické procesy v…
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Brno-město
Výroba cukrářských produktů
Obsah kurzu: Kvalita vstupních surovin Pečivárenská jakost pšeničné mouky Technologie výroby muffin a cup cake Technologie výroby cheesecak Vady cukrářských výrobků Praxe: Praktická výroba muffin s…
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Brno-město
Výroba běžného a jemného pečiva
Kurz je určen všem zájemcům, kteří chtějí získat nové informace o zpracování mouky, její kvalitě a podstatě pečení běžného a jemného pečiva, chtějí si rozšířit svoje znalosti a odbornost Pro ty, co…
Neakreditovaný kurz
otevřený termín
Brno-město
Řemeslná výroba perníků
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené dílčí kvalifikace trvá 6 hodin.…
Profesní zkouška
otevřený termín
Znojmo
Výroba zákusků a dortů
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené dílčí kvalifikace trvá 8 hodin.…
Rekvalifikační kurz
otevřený termín
Znojmo
Výroba perníku
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené dílčí kvalifikace trvá 6 hodin.…
Profesní zkouška
otevřený termín
Znojmo
Výroba chleba a běžného pečiva
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci. Probíhá prezenční formou v rozsahu 180 hodin (z toho 20 hodin teorie a 160 hodin praxe). Ty jsou rozděleny do 9 výukových modulů a 1…
Rekvalifikační kurz
otevřený termín
Znojmo
Výroba restauračních moučníků - víkendový rekvalifikační kurz
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba restauračních moučníků 29–012-H …
Rekvalifikační kurz
otevřený termín
Brno-město
Výroba zákusků a dortů - víkendový
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba zákusků a  dortů (29-007-H), …
Rekvalifikační kurz
otevřený termín
Brno-město
1 2

Nenašli jste, co jste hledali?

Kontaktujte nás Aktivní vzdělavatelé