Nabyté znalosti a dovednosti:
Vzdělávací program Bourání masa (29-021-H) je určen pro širokou veřejnost. Uchazeči se
seznámí se surovinou určenou pro bourání, budou schopni senzoricky posoudit její kvalitu,
zvládnou dělení, vykosťování a třídění zpracované suroviny. Dále budou umět připravit maso
ke skladování a konzervaci a všechny výše jmenované operace budou provádět za přísného
dodržování hygienických a veterinárních předpisů závazných pro zpracovávání živočišných
produktů. Veškeré bourárenské činnosti budou také schopni vykonávat dle zásad BOZP a
PO a v souladu s danou organizací práce.
Cílem programu je poskytnout základní znalosti a dovednosti v oblasti bourání masa.
Hlavním úkolem je připravit uchazeče do takové míry, aby byli schopni vyhovět náročným
požadavkům podnikatelských subjektů v oblasti bourání masa. Důraz je kladen na
uvědomění si nutnosti poskytování profesionální práce, provedené ve vysoké kvalitě.
Po absolvování všech modulů a jejich úspěšném ukončení mohou absolventi složit zkoušku k získání profesní kvalifikace Bourání masa (29-021-H), která je součástí úplné kvalifikace Řezník- uzenář (29-56-H/01).