Při poskytování služeb a analýze návštěvnosti nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací
Zpět do kategorie Řezník/uzenář

Porážka a konečná úprava těl jatečných zvířat

Popis
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání
zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Porážka a konečná
úprava těl jatečných zvířat (29-019-H) (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této
profesní kvalifikace v praxi.

Absolvent vzdělávacího programu se uplatní při vykonávání činností v porážce a konečné
úpravě těl jatečných zvířat v rámci povolání řezník v pozici zaměstnance v masném
průmyslu, na malých a středních jatkách a v řeznických provozovnách.

Vstupní požadavky
Vzdělávací program je určen pro osoby bez kvalifikace, s příbuznou kvalifikací nebo s jinou
kvalifikací. Z hlediska vzdělání je požadováno minimálně základní vzdělání, které uchazeč
doloží vysvědčením z posledního ročníku školy nebo čestným prohlášením. Uchazeč musí
mít platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství.
Cíle
Cílem vzdělávacího programu je připravit absolventa jako kvalifikovaného pracovníka
v oblasti porážky a konečném opracování těl jatečných zvířat. Absolvent po ukončení
vzdělávacího programu bude schopen porážet jatečná zvířata, přičemž bude dodržovat
požadavky na pohodu zvířat (welfare) před vlastní porážkou, kvalitně opracuje těla jatečných
zvířat při dodržování všech zásad bezpečnosti a hygieny práce. Plně si uvědomuje a chápe
význam bezpečnosti potravin. Vlastní pracovní činnost vykoná samostatně, ale je také
připraven na týmovou práci.
Nabyté znalosti
Absolvent programu dalšího vzdělávání je schopen:
• omračovat a vykrvovat jatečná zvířata,
• opracovávat povrch těl jatečných zvířat,
• vykolovat jatečná zvířata,
• těžit a třídit droby jatečných zvířat,
• půlit a provádět konečnou úpravu jatečně opracovaných těl jatečných zvířat,
• obsluhovat strojní a technologické vybavení jatečného provozu,
• provádět hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech, dodržovat
bezpečnostní předpisy a zásady bezpečnosti potravin.

Poznámka

Forma studia: Prezenční
Délka studia: 40 hodin

Více informací a přihlášku na webu:
https://kurzycharbulova.cz/

Praktické informace o kurzu

Ulice a č.p.
Jatka Ivančice
Obec
Ivančice
PSČ
Okres
Brno-město , Brno-venkov
Cena
10 600 Kč
Formální výstup
Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Statut
Rekvalifikační kurz
Poznámka
Teoretická část bude probíhat ve škole na ulici Charbulova 106, Brno Praktická část bude probíhat v Jatkách Ivančice

Máte zájem nebo otázky?
Pište pořadateli kurzu

Povinné položky
Ochrana osobních údajů

Není tento kurz pro vás to pravé?

Podívejte se na dalších 8 kurzů v kategorii Řezník/uzenář

Poradíme vám, jak si vybrat správný kurz

Využijte našeho live chatu v rámci služby internetového poradenství.