Při poskytování služeb a analýze návštěvnosti nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací
Zpět do kategorie Cukrář/pekař

Výroba restauračních moučníků - víkendový rekvalifikační kurz

Popis
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba restauračních moučníků 29–012-H (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této profesní kvalifikace v praxi.
Možnosti pracovního uplatnění absolventa Absolvent se uplatní v cukrářských provozech a to nejen v cukrárnách, ale také v hotelech a restauracích.

Vstupní požadavky
- minimálně základní vzdělání
- platný zdravotní průkaz pro práci v potravinářství
Cíle
Jedná se o program, jehož hlavním cílem je obnovení či získání praktických dovedností a teoretických znalostí z oblasti cukrářské výroby - příprava náplní a polev, korpusů, výroba jednotlivých restauračních moučníků a jejich aranžování.
Dalším cílem je osvojení si hygienických předpisů, včetně povědomí o ekologické problematice v cukrářské technologii a bezpečnosti práce.
Nabyté znalosti
Absolvent programu dalšího vzdělávání je schopen:
• přijmout a uchovat suroviny a polotovary pro výrobu restauračních moučníků,
• zvolit technologický postup pro přípravu restauračních moučníků,
• připravit, vypočítat spotřebu a upravit suroviny pro přípravu restauračních moučníků,
Dovednosti
• zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených restauračních moučníků,
• dělit, tvarovat, plnit těsta a dávkovat hmoty,
• připravit a použít základní náplně a polevy,
• tepelně upravovat restaurační moučníky,
• dohotovit a zdobit teplé a studené restaurační moučníky,
• aranžovat a upravit při servírování,
• posuzovat jakost cukrářských surovin, polotovarů a hotových výrobků,
• provádět hygienicko – sanitační činnosti v cukrářské výrobě, dodržovat bezpečnostní,
předpisy a zásady bezpečnosti potravin,
• obsluhovat a seřizovat stroje a zařízení při výrobě restauračních moučníků,
• vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrářských výrobků.

Poznámka

Forma studia: Prezenční
Cena kurzu zahrnuje zkoušku profesní kvalifikace.

Více informací a přihlášku na webu:
https://www.kurzycharbulova.cz/

Praktické informace o kurzu

Ulice a č.p.
Charbulova 1072/106
Obec
Brno
PSČ
61800
Okres
Brno-město
Termín
od 6. 9. 2019
do 8. 10. 2019
Cena
11 995 Kč
Formální výstup
Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Statut
Rekvalifikační kurz
Poznámka
Cena kurzu obsahuje cenu zkoušky profesní kvalifikace, která je součástí harmonogramu - viz web: https://www.kurzycharbulova.cz/aktualni-kurzy

Máte zájem nebo otázky?
Pište pořadateli kurzu

Povinné položky
Ochrana osobních údajů

Není tento kurz pro vás to pravé?

Podívejte se na dalších 25 kurzů v kategorii Cukrář/pekař

Podobné kurzy

Výroba perníku

Kde: Znojmo

Cena: 4 500 Kč

Řemeslná výroba perníků

Kde: Znojmo

Cena: 4 500 Kč

Poradíme vám, jak si vybrat správný kurz

Využijte našeho live chatu v rámci služby internetového poradenství.