Při poskytování služeb a analýze návštěvnosti nám pomáhají cookies. Používáním webu s tím vyjadřujete souhlas. Více informací
Zpět do kategorie Kurzy vaření

Přírava teplých pokrmů

Popis
Obsah kurzu:
Bezpečnost práce, hygiena a nakládání s inventářem
Gastronomická pravidla
Skladové hospodářství
Příprava výrobků běžné teplé kuchyně
Příprava moučníků a teplých nápojů
Cíle
Příprava na zkoušku z profesní kvalifikace 65-001-H Příprava teplých porkmů
Nabyté znalosti
Absolvent programu dalšího vzdělávání je schopen:

• Volit postup práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů,
• přejímat potravinářské suroviny,
• sestavit jídelní lístek ve správném sledu pokrmů,
• připravit suroviny pro výrobu jídel,

Dovednosti
Absolvent programu dalšího vzdělávání je schopen:

• Volit postup práce, potřebné suroviny a zařízení pro přípravu pokrmů,
• přejímat potravinářské suroviny,
• sestavit jídelní lístek ve správném sledu pokrmů,
• připravit suroviny pro výrobu jídel,
• upravit jateční maso, drůbež, ryby a zvěřinu pro kuchyňské zpracování,
• připravit teplé pokrmy podle receptur,
• charakterizovat dietní stravování,
• zpracovávat a upravovat polotovary,
• připravit a péct moučníky,
• připravit teplé nápoje,
• regenerovat pokrmy,
• nakládat s inventářem,
• skladovat potravinářské suroviny,
• obsluhovat technologická zařízení v provozu,
• organizovat práci v gastronomickém provozu,
• provádět hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržovat hygienické předpisy.

Praktické informace o kurzu

Ulice a č.p.
nám. Klášterní 127
Obec
Moravský Krumlov
PSČ
672 01
Okres
Znojmo
Cena
Cena rekvalifikačního kurzu na vyžádání.
Formální výstup
Osvědčení o získání profesní kvalifikace
Statut
Profesní zkouška

Máte zájem nebo otázky?
Pište pořadateli kurzu

Povinné položky
Ochrana osobních údajů

Není tento kurz pro vás to pravé?

Podívejte se na dalších 11 kurzů v kategorii Kurzy vaření

Poradíme vám, jak si vybrat správný kurz

Využijte našeho live chatu v rámci služby internetového poradenství.