Seznamte se s firmou Pekařství Křižák - Spolupráce škol a firem

Opět je tu pátek a náš seriál. Tentokrát představujeme firmu, která získala od Ministerstva zemědělství ocenění za nejkvalitnější potravinářský výrobek, a to značku Regionální potravina za produkt Kloboucký rohlík.

Seznamte se s firmou Pekařství Křižák
na otázky odpovídala Anna Křižáková z Pekařství Křižák, s.r.o.

 Čím se odlišujete od konkurence?

Naše pekařství je výjimečné tím, že pro pečivo, které vyrábíme, čerpáme inspiraci v tradičních recepturách a postupech, které vyhledáváme u starých mistrů pekařského řemesla, babiček a prababiček nejen na Moravě a Čechách, ale i v dalekém zahraničí. V pekařství si zakládáme na poctivé ruční práci a řemesle. Náplně do koláčů a buchet si vyrábíme sami z prvotřídních surovin, které pokud možno pochází z místního regionu. Rádi přijímáme výzvy a se zákazníky vymýšlíme netradiční a výjimečné produkty, které tak oživí naši nabídku.

 Jakou službu nabízíte?

Jsme regionální řemeslné pekařství, které se specializuje na tradiční pečivo, ale zároveň se nebráníme kreativním nápadům a nevšedním požadavkům našich B2B zákazníků.

 Jaké profese se podílejí na výrobě pečiva?

Jedná se o klasickou výrobu, s rozdílem v tom, že rozběhlý proces nejde zastavit ani vrátit a prakticky ani opakovat, protože naše dodavatelské termíny jsou nastaveny na řády minut.

Spektrum našich spolupracovníků je tedy od výrobních specialistů pekařů a míchačů, přes výrobní dělníky, expedienty, řidiče, úklidové pracovníky, údržbáře, prodavače, vedoucí a řídící pracovníky, specialisty na marketing, obchodníky až po ředitele firmy. Zajímavostí naší firmy je, že při náboru nových kolegů příliš nedbáme na jejich znalosti z oboru, přesto že zkušenosti jsou výhodou, ale díky poměrně odlišným a často nekonvenčním postupům si stejně nové pracovníky zaučíme od píky znovu podle našich představ. Další velkou předností, je často praktikovaný a využívaný karierní postup. Na tituly si u nás nehrajeme, daleko důležitější jsou schopnosti a dosažené výsledky na pozici.

 Můžete nám přiblížit jednu z nedostatkových profesí?

Nedostatková profese dnešní doby je odpovědný pracovník, který si dokáže uvědomit, že pro skvělý výsledek práce nestačí jen dostavit se na pracoviště a snaha výsledku dosáhnout. Výsledkem práce je skutečný produkt a je jedno, jestli je to rohlík, šroubek, auto nebo třeba dobře učesané vlasy či vyléčený pacient. Naštěstí se toto naší firmy příliš netýká…

Podívejte se na příběh chleba
youtube.com

Exkurze můžete objednávat zde