Popis kurzu: Cílem kurzu je seznámit účastníky s problematikou systému HACCP v potravinářských provozech (stravování, výroba potravin), dále s principy systému HACCP a s postupy zavádění systému v praxi. Provedeme analýzu rizik a nebezpečí a naučíme se stanovit kritický bod. Absolventi kurzu získají informace a návod, jak vytvořit a zavést systém HACCP ve vlastním provozu.
Seminář je určen všem, kteří se chtějí o systému HACCP dozvědět více, zejména pracovníkům, kteří jsou za systém HACCP zodpovědní.
Obsah kurzu:
Úvod do HACCP (legislativní zakotvení ČR, EU, Codex Alimentarius)
Program nezbytných předpokladů (DDD, SVP, SHP, sanitační řád)
Popis produktu
Popis použití produktu
Sestavení proudových diagramů
Hodnocení rizika
Stanovení kritických kontrolních bodů a kontrolních bodů
Stanovení kritických mezí pro kritické kontrolní body
Monitoring kritických kontrolních bodů
Nápravná opatření
Ověření systému HACCP
Dokumentace systému HACCP
Přezkoumání systému HACCP (plán požadavky a stanovení pro interní audit)
UPOZORNĚNÍ:
Přístupové údaje ke školení budou zaslány na email uvedený v přihlášce cca 2 dny před školením.