Pořadatel kurzu:
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
Podkategorie:
Gastronomie a potravinářství
» Cukrář/pekař
Nabyté znalosti a dovednosti:
Hlavním cílem je lepší uplatnění absolventů na trhu práce, rozšíření znalostí a dovedností
v daném oboru a získání nové kvalifikace.
Vzdělávací program tvoří čtyři povinné moduly, které na sebe vzájemně navazují a doplňují
se:
• Suroviny pro výrobu jemného pečiva
• Výroba, dělení a tvarování těst
• Pečení a dohotovení jemného pečiva
• Uchovávání, prodej a evidence výrobků
Těžištěm výuky je praktická výuka zaměřená na získání dovedností a návyků, kde bude
využita instruktáž, praktická cvičení, předvedení a nácvik.
Uchazeči budou získávat pracovní návyky a dovednosti na odborném pracovišti pod
dohledem lektorů praktické výuky. Součástí praktické výuky bude využívání názorných
pomůcek, praktických ukázek, řešení problémových situací.
V průběhu výuky bude zařazována práce s informacemi, odbornou literaturou i odbornými
časopisy. Účastníci budou mít dostatečný časový prostor k opakování a procvičování.