Cukrář/pekař

kurzů a vzdělávacích aktivit

vzdělavatelů
Cukrář/pekař

Pokud zvolíte rekvalifikaci v potravinářském oboru cukrářství, dostanete se k výrobě zákusků a dortů, restauračních moučníků i jemného pečiva. Absolventi kurzu cukrář umí vyrábět zákusky a dorty, zvládnou přípravu náplní a polev, korpusů, restauračních moučníků včetně jejich aranžování. Dále umí zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených pokrmů. Kromě tvorby cukrářských výrobků umí účastníci kurzu obsluhovat a seřizovat stroje a výrobní zařízení, vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrovinek. V oboru je nutné osvojit si také hygienické předpisy, včetně povědomí o ekologické problematice v cukrářské technologii a bezpečnosti práce.









Výroba zákusků a dortů - víkendový
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba zákusků a  dortů (29-007-H), (dle zákona č. 179/2006 Sb. ) a na řádný výkon této…
26.8.2022 - 24.10.2022
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková…
Výroba chleba a běžného pečiva - víkendový
Cílem vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba chleba a běžného pečiva (29-001-H) dle zákona č. 179/2006 Sb. a na řádný výkon této profesní …
23.9.2022 - 26.10.2022
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková…
Výroba restauračních moučníků - víkendový rekvalifikační kurz
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace Výroba restauračních moučníků 29–012-H (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této…
4.11.2022 - 5.12.2022
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková…
Výroba jemného pečiva - víkendový
Cílem rekvalifikačního vzdělávacího programu je připravit absolventa na úspěšné vykonání zkoušky konané v souladu s hodnoticím standardem profesní kvalifikace - Výroba jemného pečiva (dle zákona č. 179/2006 Sb.) a na řádný výkon této profesní…
6.1.2023 - 27.2.2023
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková…
Kurz: Výroba chleba a běžného pečiva
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci. Probíhá prezenční formou v rozsahu 80 hodin (z toho 16 hodin teorie a 64 hodin praxe). Ty jsou rozděleny do 8 výukových modulů. Program je ukončen zkouškou ve formě návrhu a…
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Kurz pletení vánoček
Účastníci si osvojí znalosti a praktické dovednosti pro pletení vánoček, jejich dohotovení, pečení a balení. Kurz je zájmový, probíhá v odpoledních hodinách v rozsahu 2 hodiny.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Kurz Výroba jemného pečiva
Kurz je určen pro zájemce, kteří si potřebují doplnit kvalifikaci. Probíhá prezenční formou v rozsahu 80 hodin (10 výukových modulů po 8 hodinách, z toho 1 hodina teorie a 7 hodin praxe). Program je ukončen zkouškou ve formě návrhu a zhotovení…
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Řemeslná výroba perníků
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba jemného pečiva
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 7 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba perníku
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba restauračních moučníků
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin. V
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba trvanlivého pečiva
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 5 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba zákusků a dortů
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 8 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…