Gastronomie a potravinářství

kurzů a vzdělávacích aktivit

vzdělavatelů
Gastronomie a potravinářství

V kategorii gastronomie a potravinářství naleznete kurzy, které vám mohou pomoci k lepšímu uplatnění nebo získání nového zaměstnání v žádaných profesích, jako jsou barman(ka), cukrář(ka), číšník/číšnice, kuchař(ka), pekař(ka), řezník/řeznice, uzenář(ka) apod.

Cukrář/pekař

Pokud zvolíte rekvalifikaci v potravinářském oboru cukrářství, dostanete se k výrobě zákusků a dortů, restauračních moučníků i jemného pečiva. Absolventi kurzu cukrář umí vyrábět zákusky a dorty, zvládnou přípravu náplní a polev, korpusů, restauračních moučníků včetně jejich aranžování. Dále umí zhotovit těsta a hmoty na přípravu teplých a studených pokrmů. Kromě tvorby cukrářských výrobků umí účastníci kurzu obsluhovat a seřizovat stroje a výrobní zařízení, vést provozní evidenci při výrobě a prodeji cukrovinek. V oboru je nutné osvojit si také hygienické předpisy, včetně povědomí o ekologické problematice v cukrářské technologii a bezpečnosti práce.









Profesní zkouška: Řemeslná výroba perníků
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba jemného pečiva
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 7 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba perníku
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba restauračních moučníků
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 6 hodin. V
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba trvanlivého pečiva
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 5 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Profesní zkouška: Výroba zákusků a dortů
Vzdělávací program je určen pro pracovníky, kteří vykonávají uvedenou činnost a potřebují si doplnit kvalifikaci. Zkouška ověřující znalosti a dovednosti uvedené profesní kvalifikace trvá 8 hodin.
Na dotaz
Střední odborná škola Znojmo, Dvořákova,…
Výroba cukrářských produktů
Obsah kurzu: Kvalita vstupních surovin Pečivárenská jakost pšeničné mouky Technologie výroby muffin a cup cake Technologie výroby cheesecak Vady cukrářských výrobků Praxe: Praktická výroba muffin s přídavkem vlákniny Praktická výroba cheesecake i…
Na dotaz
Mendelova univerzita v Brně, Institut…
Výroba chleba z kvasu
Obsah: Kvalita vstupní suroviny - vliv cereálií na výživovou bilanci Legislativa - právní předpisy Pekařská jakost žitné mouky Biochemické procesy probíhající při zrání těsta Biochemické procesy v průběhu pečení Vady chleba Praxe: Praktická výroba…
Na dotaz
Mendelova univerzita v Brně, Institut…
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace