Pořadatel kurzu:
Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno, příspěvková organizace
Podkategorie:
Vzdělávání
» Další vzdělávání učitelů
Anotace:
Společně se vydáme po stopách surovin, ze kterých vyrobíme jedlé dobroty. Kde se berou potraviny, které jíme? Jak pomoci dětem pochopit, že to není v obchodě, ale v půdě? Na našem workshopu vás čeká spoustu inspirací a praktických činností.
Nabyté znalosti a dovednosti:
Odnesete si spoustu inspirace, jak dětem přiblížit pěstování rostlin, výrobu jednotlivých ingrediencí jako je máslo, ovesné vločky v domácím nebo školním prostředí. Zjistíte pomocí jakých činností či her dětem jednotlivé znalosti zážitkově přiblížit. Těšit se můžete na výrobu domácích sušenek z vlastnoručně vyrobených ingrediencí nebo třeba dýňové placky na vámi postavené zahradní peci.