Pořadatel kurzu:
Střední škola Brno, Charbulova, příspěvková organizace
Podkategorie:
Gastronomie a potravinářství
» Cukrář/pekař
Nabyté znalosti a dovednosti:
Vzdělávací program Výroba chleba a běžného pečiva je modulově
koncipovaný program dalšího vzdělávání podle standardů Národní soustavy kvalifikací, který má připravit účastníka na získání profesní kvalifikace.
Cílem rekvalifikačního programu je vybavit účastníka takovými znalostmi, dovednostmi a postoji, které jsou požadovány v příslušném standardu a umožní mu po absolvování všech modulů úspěšně vykonat zkoušku k získání profesní kvalifikace a uplatnit se na trhu práce.
S ohledem na cíle vzdělávacího programu je vybráno i učivo, které je prostředkem k osvojení požadovaných kompetencí.
Vzdělávací program umožňuje rozvíjet osobnost účastníka programu a formovat jeho charakterové vlastnosti. Účastníci rekvalifikačního programu jsou vedeni k trpělivosti, pečlivosti a odpovědnosti za kvalitu své práce. Cílem je, aby získali správné pracovní návyky, dodržovali předpisy týkající se bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a požární prevence, zajistili výrobu v souladu se zásadami systému HACCP a vytvořili si kladný vztah ke zvolenému oboru.