Základy vinařství

Popis kurzu:
Kurz je určen zájemcům a milovníkům vína jak z řad laiků a nadšenců, tak i malovinařů a pracovníků ve vinařském oboru. V rámci teoretické výuky budou probrána následující témata: Složení a zrání hroznů Vybavení vinařského provozu Doprava a zpracování hroznů Předfermentační úpravy Biochemie alkoholové fermentace Malolaktická fermentace Oxid siřičitý Školení, zrání a finalizace vín Výroba bílého a růžového vína Metody výroby červených vín Technologie speciálních vín (šumivá a fortifikovaná vína) Výuka zahrnuje také ochutnávku vín typických pro dané technologie. Druhý den v rámci exkurze navštívíme dva vinařské provozy, kde si prakticky ukážeme výrobu vína od zpracování hroznů, školení vína až po finalizaci - tedy lahvování vín. V každém vinařství také ochutnáme 6 – 8 vzorků vín. Jedno z vinařství bude typickým zástupcem větších vinařských podniků s produkcí nad 200 000 lahví ročně a druhé z vinařství bude typ malého rodinného vinařství s produkcí do 30 000 lahví ročně.

Nabyté znalosti a dovednosti:
Kurz Vám umožní získat základní znalosti o víně a přehled o jeho výrobě při použití různých technologií a enologických postupů. Teoretická výuka prvního dne je vhodně spojená s praktickými ukázkami přímo ve vinařském provozu během druhého výukového dne.

Základy vinařství
7.2.2023 - 8.2.2023
Prezenční
objednat Cena
Na dotaz

Máte otázky ke kurzu? Pošlete zprávu pořadateli.

Abychom Vám mohli službu poskytnout, potřebujeme Váš SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Uděluji JCMM, z. s. p. o., sídlo Česká 166/11, 602 00 Brno, IČO: 750 64 707 (JCMM) souhlas se zpracováním svých osobních a citlivých údajů, které jsem uvedl/a v tomto formuláři, a údajů, které JCMM poskytnu při kariérovém poradenství realizovaném JCMM.

S mými osobními a citlivými údaji může JCMM nakládat způsobem a v největším rozsahu stanoveném v zákoně č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, a dále v obecném nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, a to za účelem mé účasti na aktivitách JCMM.

JCMM moje osobní a citlivé údaje neposkytne bez mého souhlasu třetím osobám s výjimkou kontrolních a nadřízených orgánů. Svůj souhlas uděluji JCMM na dobu neurčitou.

Beru na vědomí, že podle obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů mám právo:

  • vzít souhlas kdykoliv zpět,
  • požadovat po JCMM informaci, jaké moje osobní údaje zpracovává, žádat si kopii těchto údajů,
  • vyžádat si u JCMM přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
  • požadovat po JCMM výmaz těchto osobních údajů
  • na přenositelnost údajů,
  • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo se obrátit na soud.

Nevybrali jste si?

Prohlédněte si další kurzy v podkategorii Gastronomie a potravinářství » Kurz sommelier

Úvod do degustace
Kurz je určen milovníkům vína, ale také lidem, kteří s vínem denně pracují. Účastníci kurzu získají širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína, naučí se rozeznávat základní chutě a vůně vína včetně nejběžnějších chorob a vad vína. Část…
Na dotaz
Mendelova univerzita v Brně, Institut…
Základy sommeliérství
Obsah kurzu: historie a význam slova sommelier sommelier a jeho význam a funkce rozdělení vín v ČR a ve světě významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí) historie révy vinné, základní odrůdy révy…
25.5.2023 - 26.5.2023
Mendelova univerzita v Brně, Institut…