Základy vinařství

Popis kurzu:
Kurz je určen zájemcům a milovníkům vína jak z řad laiků a nadšenců, tak i malovinařů a pracovníků ve vinařském oboru.

V rámci teoretické výuky budou probrána následující témata:

Složení a zrání hroznů
Vybavení vinařského provozu
Doprava a zpracování hroznů
Předfermentační úpravy
Biochemie alkoholové fermentace
Malolaktická fermentace
Oxid siřičitý
Školení, zrání a finalizace vín
Výroba bílého a růžového vína
Metody výroby červených vín
Technologie speciálních vín (šumivá a fortifikovaná vína)

Výuka zahrnuje také ochutnávku vín typických pro dané technologie.

Druhý den v rámci exkurze navštívíme dva vinařské provozy, kde si prakticky ukážeme výrobu vína od zpracování hroznů, školení vína až po finalizaci - tedy lahvování vín. V každém vinařství také ochutnáme 6 – 8 vzorků vín. Jedno z vinařství bude typickým zástupcem větších vinařských podniků s produkcí nad 200 000 lahví ročně a druhé z vinařství bude typ malého rodinného vinařství s produkcí do 30 000 lahví ročně.

Nabyté znalosti a dovednosti:
Kurz Vám umožní získat základní znalosti o víně a přehled o jeho výrobě při použití různých technologií a enologických postupů. Teoretická výuka prvního dne je vhodně spojená s praktickými ukázkami přímo ve vinařském provozu během druhého výukového dne.

Základy vinařství
16.1.2025 - 17.1.2025
Prezenční
objednat Cena
4 400 Kč

Máte otázky ke kurzu? Pošlete zprávu pořadateli.

Abychom Vám mohli službu poskytnout, potřebujeme Váš SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

Uděluji JCMM, z. s. p. o., sídlo Česká 166/11, 602 00 Brno, IČO: 750 64 707 (JCMM) souhlas se zpracováním svých osobních a citlivých údajů, které jsem uvedl/a v tomto formuláři, a údajů, které JCMM poskytnu při kariérovém poradenství realizovaném JCMM.

S mými osobními a citlivými údaji může JCMM nakládat způsobem a v největším rozsahu stanoveném v zákoně č. 110/2019 Sb., o zpracování osobních údajů, a dále v obecném nařízení EU o ochraně osobních údajů č. 2016/679, a to za účelem mé účasti na aktivitách JCMM.

JCMM moje osobní a citlivé údaje neposkytne bez mého souhlasu třetím osobám s výjimkou kontrolních a nadřízených orgánů. Svůj souhlas uděluji JCMM na dobu neurčitou.

Beru na vědomí, že podle obecného nařízení EU o ochraně osobních údajů mám právo:

  • vzít souhlas kdykoliv zpět,
  • požadovat po JCMM informaci, jaké moje osobní údaje zpracovává, žádat si kopii těchto údajů,
  • vyžádat si u JCMM přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,
  • požadovat po JCMM výmaz těchto osobních údajů
  • na přenositelnost údajů,
  • podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů nebo se obrátit na soud.

Nevybrali jste si?

Prohlédněte si další kurzy v podkategorii Gastronomie a potravinářství » Kurz sommelier

Základy sommeliérství
Obsah kurzu: historie a význam slova sommelier sommelier a jeho význam a funkce rozdělení vín v ČR a ve světě významné vinařské oblasti ve světě, druhy světových vín (praktická ukázka vín z těchto oblastí) historie révy vinné, základní odrůdy révy…
3.4.2025 - 4.4.2025
Mendelova univerzita v Brně, Institut…
Úvod do degustace
Kurz je určen milovníkům vína, ale také lidem, kteří s vínem denně pracují. Účastníci kurzu získají širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína, naučí se rozeznávat základní chutě a vůně vína včetně nejběžnějších chorob a vad vína. Část…
Na dotaz
Mendelova univerzita v Brně, Institut…