Podkategorie:
Gastronomie a potravinářství
» Kuchař
Anotace:
Zkouška k profesní kvalifikaci: Složitá obsluha hostů (kód: 65-008-H)
Nabyté znalosti a dovednosti:
- Vyúčtování tržeb
- Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
- Vyřizování objednávek hostů
- Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
- Inkasování plateb od hostů
- Příprava a podávání nápojů
- Ošetřování a skladování nápojů
- Nakládání s inventářem
- Skladování potravinářských surovin
- Rozlišení základních způsobů obsluhy a akcí
- Příprava a výzdoba tabulí a prostor
- Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
- Obsluha zařízení v odbytovém středisku
- Obsluha výčepních zařízení
- Podávání pokrmů a nápojů složitou obsluhou
- Výroba míchaných nápojů
- Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
- Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů